sreda, 14. maj 2014

Blind Date

Konvencija Blind Date
III. mednarodni festival knjig umetnika in umetniških publikacij, Ljubljana 2014 

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem napoveduje Konvencijo Blind Date – 3. mednarodni festival knjige umetnika in umetniških publikacij, ki bo potekal v Ljubljani od 21. maja do 23. Maja 2014.

Konvencija Blind Date je osrednji nacionalni dogodek namenjen knjigi umetnika, umetniški periodiki, zinom in umetniškim edicijam. Na festivalu se predstavlja več deset domačih in mednarodnih producentov, umetnikov, samozaložnikov in neodvisnih založnikov.

Festival bo potekal na treh lokacijah: v Centru in Galeriji P74, KAPSULI in CUK Kino Šiška. Sestavlja ga razstavni program, program izobraževalnih delavnic, predstavitve novih knjig umetnika, promocije, javne predstavitve, vodstva po sejmu, izidi novih edicij itd.

Sreda 21. 5. 2014
Festival pričenjamo v sredo, 21. 5. 2014 ob 18.00 uri v KAPSULI s predstavitvijo novosti v založniškem programu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.  Napovedujemo promocijo ob izidu Zvezka o umetnosti, nove serije kratkih tematskih besedil o sodobni umetnosti, ki skuša vsaj nekoliko zapolniti vrzel na področju domače refleksije sodobne vizualne umetnosti. Prva zvezka prinašata besedilo Dejana Habichta 12 dolgočasnih pesmi in Jožeta Baršija, Irwin: NSK država v času (detajl: Nigerijci). Zvezek o umetnosti je grafično oblikoval Ajdin Bašić. Ob predstavitvi napovedujemo pogovor z avtorjema.  

Ob 19.00 uri vabimo na odprtje razstav Zbirateljske edicije in KODOJI press v KAPSULO in Galerijo P74. Razstava Zbirateljske edicije prinaša serijo ekskluzivnih zbirateljskih edicij, ki so jih ustvarili domači in mednarodni umetniki mdr. Alighiero e Boetti, Jesper Fabricius, David Nez, Dalibor Martinis, Mladen Stilinović, Mladen Stropnik, Vlado Martek. Dela bodo na prodaj. Ob razstavi pripravljamo informativna in izobraževalne pogovore o edicijah, njihovi ekonomiji in zgodovinskem kontekstu.
Razstava KODOJI press prinaša vpogled v delovanje neodvisne švicarske založbe, ki prihaja iz Badna in je usmerjena v sodobno vizualno umetnost ter fotografijo. Razstava prinaša aktualne tiskovine, plakate in grafična dela.

Četrtek, 22. 5. 2014
CUK Kino Šiška
V četrtek, 22. 5. 2014 odpiramo Sejem knjig umetnika in umetniških publikacij.
Sejem bo odprt med 18.00 uro in 22.00 uro. Vabljeni na bogat program predstavitev, pogovorov, podpisovanjem knjig ter ekskluzivne predstavitve knjige umetnika Lale Raščić »Lala's Reader«, ki izhaja v založništvu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

Petek, 23. 5. 2014
CUK Kino Šiška
V petek 23. 5. 2014 Sejem odpiramo  točno opoldne in nadaljujemo s serijo predstavitev, promocij, vodstev po sejmu – vse do 20.00 ure.                                                                                                                 

SODELUJOČI:
Beli Sladoled (Slo)
LBAL (Slo)
Mina Fina (Slo)
Tanja Lažetić (Slo)
Teo Spiller (Slo)
Petra Varl (Slo)
Sergej Vutuc (Nem)
Lala Raščić (BiH)
Lubok Verlag (Nem)
Kodoji Press (Švica)
Space Poetry (Danska)
Pork Salad Press (Danska)
Soybot (Avstrija)
Archive Books (Nemčija)
Mer.Paper Kunstahalle (Belgija)
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. (Slo)
Moderna galerija Ljubljana / MSUM Metelkova (Slo)
MGLC, Ljubljana (Slo)
MGML (Slo)
Škuc (Slo)


Ni komentarjev: